Konumlandırma yapılırken de bütün blokların Çoruh Nehri bakışını kapatmamasına dikkat edilmiştir. Şehir yerleşkesinde planlanan 30.000 m²’lik yapı kompleksi şartlar uygun oldukça yapılabilecek ve mevcutta yapılmış binaların içindeki fonksiyonları etkilemeden inşaatı tamamlanabilecek yapı bloklarından oluşmaktadır. Bina blokları, Artvin Şehir Merkezi’nden Çoruh Nehri’ne inen dağ siluetini devam ettirerek kendi içindeki kat yüksekliklerini azaltmıştır. Bazıları farklı bazıları aynı olan derslik, laboratuvar, ofis ve amfi binaları arkadlar ile kapalı, yarı açık ve açık olacak şekilde birbirlerine bağlanmaktadır. Bu arkadlar hem inşaat sürecini kolaylaştırmakta hem de içinde farklı eğitim birimlerinin olacağı yerleşke içinde yaya bağlantılarını sağlamaktadır. Yapı 2013 yılında hizmete açılmıştır.